Укроборонпром е успял да започне производство на 122 и 152 мм артилерийски

...
Укроборонпром е успял да започне производство на 122 и 152 мм артилерийски
Коментари Харесай

Украйна започва да произвежда снаряди за оръдия и минохвъргачки

" Укроборонпром " е съумял да започне произвеждане на 122 и 152 мм артилерийски снаряди, съобщи украинският министър на защитата Алексей Резников.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8032
Освен това, сподели той, към този момент е почнало производството на 120-милиметрови мини.

Експертите означават, че неналичието на снаряди за артилерийските системи от руската ера, с които украинските въоръжени сили разполагат, е едно от най-големите провокации за украинската войска.

Както ни сподели Олексий Арестович, консултант на украинската президентска канцелария, един от най-тежките моменти в актуалната фаза на войната на Русия против Украйна е бил тази пролет, когато запасите от снаряди за 122-милиметровите оръдия са били съвсем изцяло изчерпани, а западната 155-милиметрова артилерия към момента не е пристигнала на фронта.

По време на брифинг в " Укроборонпром " Резников посочи, че боеприпасите се създават с поддръжката на западни сътрудници и тези снаряди към този момент са тествани.

" Надявам се, че в границите на няколко месеца те действително ще усилят размерите си. Ангажиментът към този момент е налице. Вече сме тествали техните артикули, те работят и ще работят на бойното поле ", увери министърът.

Резников акцентира, че Украйна не възнамерява да създава муниции с диаметър 155 мм за актуалните артилерийски системи на НАТО. Министерството се надява да продължи да ги получава от сътрудници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР